BREAKING NEWS

Car Rental

Transfer

Restaurant Reservation

21 Ağustos 2014 Perşembe

Tatil bitti... ya fotoğraflar... gitti mi??

Tatiller, geziler, özel günler, etrafımızdaki güzel şeyler.... artık her anımız anı yakalamakla geçiyor ve teknoloji bunun daha da yayılması için hızla yenilikler sunuyor. Evet hep çekiyoruz gördüklerimizi, ama ne kadarını saklamak istiyoruz ve sakladıklarımız ne kadar güvende? 

Dijital fotoğrafçılık öncesi, önemli bir fotoğraf çekildiği zaman negatifi yedek olarak saklanırdı. İyi şartlarda korunduğu sürece, bu basit yedekleme sistemi ileride fotoğrafları tekrar basabilirim düşüncesiyle kullanılmış ve işe de yaramıştır. 

Biraz zaman alsa da fotoğrafların yedeklenmesi tatil- seyahat dönüşlerinde yapılacak şeyler listesinde yer alması gereken şeylerden biridir. Fotoğraflarımızı aradığımızda çabucak bulabilmek için yapabileceğimiz birkaç şey var.  

Klasörler, Etiketler ve Anahtar Sözcükler Kullanma - Açıklayıcı klasörler, uygun etiketler ve özel anahtar sözcükler burada devreye giriyor. Belirli günlerin fotoğraflarını doğru ve kolay bulunabileceğinizden emin olun. 'Hale'nin 25. Doğum gün' adlı bir klasörün içindekileri, klasörü açmadan da bilirsiniz. Üst klasör oluşturup alt gruplar oluşturabilirsiniz. Mesela 2014 ve sonra da 2014 Ocak, 2014 Şubat gibi. Bulması daha kolay olsun diye 'olaylar' veya 'kutlama' gibi anahtar sözcükler ve '2014 Bodrum' gibi etiketler de kullanabilirsiniz.
Fotoğraf Albümü Yapın - Fotoğraflarınızın en güzellerini seçin ve bir websitesinin yardımıyla albüm oluşturun. Gittiğiniz bir şehir ile ilgili bir albüm ya da çıktığınız mavi yolculukla ilgili bir fotoğraf kitabı oluşturun.
Yedekleme Yapın!- Değişik makinalarla yaptığınız çekimleri eğer yedekleme amacıyla taşınabilir hardrive üzerine kopyalıyorsanız unutmayın ki tek bir yerde saklanan tüm bilgiler koşullar nedeniyle aynı anda kaybedilebilir. (Hırsızlık, yangın, bozulmalar gibi..)  

Böyle bir şey az da olsa ihtimal ve bu yüzden bu tür sorunları ortadan kaldırmayı amaçlayan çeşitli websiteleri, arama motorları var. Tüm dosyalarınızı ve de fotoğraflarınızı sürekli olarak yedeklemeyi öneriyorlar, ayrıca aile paketleri olanlar da var, istediğiniz kadar cihazdan hesabınıza girerek yedeklemeyi yapabiliyorsunuz.

ya da DVD'lere kaydederek saklayın - Bir başka yöntem de DVD yazıcısı varsa, yazılabilir bir DVD' ye çektiğiniz fotoğrafları, videoları, önemli dosyalarınızı ve müzik arşivinizi yükleyebilirsiniz. Ancak çizilmeye karşı hassas oldukları için bunları mutlaka kutuda saklamak gerekiyor. Kaliteli DVD tercih edilmesi de önemli.

Dijital dünyada paylaşmak ne kadar güzelse istediğimiz zaman anılarımıza erişmek de o kadar önemli.

Siz bu konuda neler yapıyorsunuz, bize yazın





Yorum Gönder

 
Copyright © 2013 Istanbul Access Private Concierge Service
Powered byBlogger